Välj foder till aktiv hund

Aktiva och arbetande hundar

För de aktiva hundarna, vare sig det gäller privat eller i tjänsten, är det mycket viktigt att de får ett foder som tillgodoser deras energibehov och håller en hög kvalité. Får de inte ett fullgott foder så tappar hunden lätt i både ork och hull.

En jakthund eller draghund skall ha ett energirikare foder som vardagsfoder. Ca 1-2 månader före den aktiv säsongen drar igång. Då bör man gå över till ett energirikare foder och bygga upp energin som skall hålla hunden i toppform under den tid den presterar som mest.

Ur vårt fodersortiment rekommenderar vi följande foder till aktiva hundar:

Carrier Regular
- Ett utmärkt vardagsfoder till hundar av alla raser. Carrier Regular rekommenderas till dig som har aktiva dagar tillsammans med sin hund, t.ex. längre promenader, lättare joggning/cykling, samt bruksträning. Carrier Regular är även ett utmärkt vardagsfoder till arbetande hundar under viloperioden.

Carrier Super Premium
- Ett foder vi rekommenderar till mera aktiva hundar. Carrier Super Premium passar större hundraser med lägre aktivitetsnivå. Ett utmärkt foder för tjänstehundar och brukshundar.

High-Energy Competition
- Ett mycket bra foder till alla hundar som har behov av ett populärt energifoder. Exempelvis tjänstehundar, digivande tikar samt brukshundar.

High-Energy Professional
- Ett foder som används till aktiva hundar. High-Energy Professional har en optimal sammansättning av proteiner och fett samt ett högt innehåll av vitaminer.
High-Energy Professional är även ett foder som vi rekommenderar under den intensiva jaktperioden och till draghundar. Dess energi- och näringsinnehåll håller din hund i topptrim.

High-Energy Extreme
- Vårt kraftigaste foder med ett innehåll av 34% protein och 30% fett. Det enda svensktillverkade foder av sitt slag och används särskilt under vinterhalvåret då flera går upp från High-Energy Professional för att täcka hundens ökade energibehov. Ett populärt foder till alla hundar som har ett högt behov av protein och fett.

Tello Premium
- En av våra foder som passar aktiva hundar av alla raser, perfekt som vardagsfoder till jakthundar och draghundar under viloperioden. Ett prisvärt och populärt kennelfoder.

Tello High-Energy
- Även detta är ett av våra populära energifodren till alla hundar. Ett mycket bra foder till drag- och jaktperioden samt till hundar som har en mycket aktivt vardag. Också detta foder är ett populärt kennelfoder.

 

engelsk flagga